Hopp til hovedinnhold


Babcock-ansatte: Støyen går inn på oss

De prøver å stenge det ute. Men langvarig mediepress og harde utfall i sosiale medier tærer på de ansatte i Babcock, melder NTB, som siteres av Altaposten (krever innlogging).

Torsdag fikk Babcock besøk av Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre i Alta. Der fortalte flere ansatte om hvordan de har opplevd stormen de har stått i de siste månedene.

– Det har vært slitsomt for oss å ha det mediefokuset hele tida, sier Anette Vreim til NTB.

Hun er verneombud i Babcock og én av bare fem kvinner blant de 98 flygerne i bedriften, som overtok som operatør for luftambulansetjenesten i fjor.

På jobb har de innført en regel om at de ikke skal snakke om alt bråket rundt overtakelsen. De prøver så godt de kan å holde fokus på arbeidsoppgavene, som kan være svært utfordrende.

– Men vi merker at det begynner å gå inn på oss, sier Vreim.

Spesielt krevende har det vært å lese kommentarene i sosiale medier.

–Vi hadde jo tjent bedre penger hvis vi hadde gått til Widerøe, SAS eller Norwegian. Men vi brenner for tjenesten. Vi vil være der for pasientene, sier Vreim.

Influensabeskyldninger

I jula ble flere i teamet rammet av influensa. Da beskyldte enkelte dem for å spille syke. Det traff hardt.

– Én ting er at vi kan bli kritisert på fakta. Men å komme med beskyldninger om at vi gjennomfører ulovlige aksjoner og setter pasientene i fare, det er tungt, sier Babcock-kaptein Geir Atle Skandsen til NTB.

– Det er støy som vi prøver å ikke la oss påvirke av. Men vi blir jo påvirket, sier han.

Han mener utviklingen nå går riktig vei. Babcock ble rammet av store tekniske problemer etter overtakelsen i fjor sommer, men i dag er situasjonen vesentlig bedre. Alle flyene er i drift. Vaktplanene er fortsatt utfordrende å fylle, men nye flygere og teknikere er på vei.

– Babcock har fått kritikk, sikkert mye berettiget kritikk, men det er også viktig å se framover, sier Skandsen.

Vreim legger til at de i utgangspunktet er takknemlige for at mediene og politikerne bryr seg. Det fører til at det blir gjort noe med problemene.

– Men det har vært veldig mye søkelys over lang tid.

Les mer om saken hos Altaposten (krever innlogging)