Hopp til hovedinnhold


Kan ha lokalisert årsaken til at fire flyambulanser ble satt på bakken

Flyteknikere kan har lokalisert årsaken til at fire av Bacocks flyambulanser ble satt på bakken. Flyene kan være tilbake i tjeneste om kort tid, melder TV2.

Flyteknikere kan ha lokalisert årsaken til at fire av Bacocks flyambulanser ble satt på bakken, og flyene kan være tilbake i tjeneste om kort tid.
Det bekrefter Norsk flyteknikerorganisasjon til TV2.
Det var Babcock selv som etter meldinger om avvik fra piloter valgte å parkere flyene. Dette utløste en akutt krise som også satte fokus på sikkerheten til pasienter under transport, og dermed også flyleger, sykepleiere og piloter om bord.
– De nye flyene har langt kraftigere motorer og et noe annet propelloppsett. Våre flyteknikere har en teori om at det er dette som kan ha påvirket flyene under innflyging slik at de har krenget og gitt en opplevelse av motorsvikt, sier Andreas Sundt til TV2.
Driftsleder Hilde Sjurelv i Babcock Norge sier til TV2 at de håper at de nå har funnet den feil som kan forklare de aktuelle hendelser, og at samtlige fly skal testes ut før de blir satt i trafikk igjen.
Les mer om saken hos TV2