Hopp til hovedinnhold


Broadnet får 14 millioner i bot

Nkom har varslet Broadnet at myndighetene vil ilegge et gebyr på rekordhøye 14 millioner kroner for brudd på loven i Nødnett-saken. Broadnet vurderer å klage på boten, ifølge NRK Norge.

Siste: Broadnet klager på vedtak om lovbrudd i Nødnett-saken
Bakgrunn: Driftet Nødnett ulovlig fra India og IT-arbeidere i India hadde tilgang til Nødnett i 14 måneder
Les også: Flere brudd på loven i driften av Nødnett og PST henlegger Nødnett-saken
– Det er en rekordhøy bot fra vår side, og reflekterer alvorlighetsgraden i saken og i lovbruddene, sier direktør i Nkom Eilsabeth Aarsæther til NRK.
Nasjonal kommunkasjonsmyndighet ilegger boten etter at NRK i fjor avdekket at Broadnet drev IT-systemet til det samfunnskritiske Nødnettet fa India, i strid med sikkerhetsloven og ekomloven.
Broadnet var underleverandør til Direktoratet for Nødkommunikasjon og driftet IT-systemene til Nødnettet. NRK avdekket at IT- systemet var driftet fra India i 14 måneder, av uautoriserte og ikke sikkerhetsklarte ansatte hos en annen underleverandør.
Nødnett regnes for å være svært sentralt og viktig for beredskapen og er et såkalt sikringsobjekt som skal driftes fra Norge.
Alle nødetater som politi, brannvesen,ambulanse samt sykehus, kommunene, kraftverk, oljeselskaper og kongehus er avhengig av et sikkert og stabilt Nødnett.
Les mer om saken hos NRK
Tidligere:
Pressemelding fra DNK: – Vi ser alvorlig på saken
Les også: Underleverandør nekter for Nødnett-lovbrudd
Mer: Nødnettskandalen kan havne hos PST
NRK: IT-arbeidere i India har fortsatt tilgang til Nødnett