Hopp til hovedinnhold


– Ambulanseberedskapen er fortsatt er god

Styret i Sykehuset Innlandet har fått forsikringer om at ambulanseberedskapen er god, ifølge Gudbrandsdølen Dagningen (krever innlogging).
Bakgrunn: Bildet fra AMK viser at det ikke var noen ambulanser ledige i Ottadalen en fredag kveld i november
Tilsvar fra ledelsen i Sykehuset Innlandet: Feil i nyhetsoppslag om ambulanseberedskap
Les også: Alvorlig bekymringsfullt at beredskapen svekkes og Urovekkende ambulanseutvikling
Siste: Ville ikke ha med tillitsvalgte på ambulansemøtet og Divisjonsdirektøren: Ambulanseberedskapen i norddalen er ikke svekket

Administrerende direktør Alice Beathe Andersgaard understreker at ambulanseredskapen ikke er blitt dårligere som følge av at flåtestyringen er redusert i tidsrommet fra klokken 20.00 om kvelden til 08.00 om morgenen.

Flåtestyring betyr at når en ambulanse fra ett sted er ute på oppdrag, blir en annen ambulanse styrt dit i samme tidsrommet.

Bakgrunnen for at toppsjefen orienterte styret om ambulanseberedskapen i onsdagens møte, var all oppmerksomheten omkring beredskapen i Nord-Gudbrandsdalen den siste tiden, blant annet som følge av omtale i GD.

Ikke helt slutt

Oddleif Bakken i divisjon Prehospitale tjenester opplyste at det ikke er satt helt stopp for flåtestyringen på kveld og natt.

– Den er vesentlig redusert, men det er personell på AMK-sentralen som vurderer dette fra gang til gang. Vi finner ikke noe endringer i responstiden før og etter at dette ble innført. Responstiden er den samme, eller faktisk litt bedre. Men det kan være tilfeldig, sier han.

På styremøtet ble det også opplyst at Sykehuset Innlandet har klaget GD inn for Pressens Faglige Utvalg etter et oppslag 28. november om at det en fredagskveld i november ikke var tilgjengelige ambulanser mellom Ringebu og Stryn.
Les mer om saken hos Gudbrandsdølen Dagningen (pluss-sak)