Divisjonsdirektøren: – Ambulanseberedskapen i norddalen er ikke svekket

Siste: Ville ikke ha med tillitsvalgte på ambulansemøtet

Bakgrunn: Bildet fra AMK viser at det ikke var noen ambulanser ledige i Ottadalen en fredag kveld i november

Tilsvar fra ledelsen i Sykehuset Innlandet: Feil i nyhetsoppslag om ambulanseberedskap

Les også: Alvorlig bekymringsfullt at beredskapen svekkes og Urovekkende ambulanseutvikling

Han reagerer kraftig på kritikken som har vært framsatt mot ambulanseberedskapen i Nord-Gudbrandsdal den siste tiden. Det var GD som først omtalte saken, etter å ha mottatt et bilde som angivelig skal ha kommet fra AMK-sentralen på Gjøvik som viste at samtligeambulanser i Ottadalen var ute på oppdrag fredag 17. november.

– Det er feil, sier Kristoffersen. En gjennomgang av hendelsene fra AMK viser at det var ambulanser ledige for oppdrag i området i det angitte tidsrommet.

– Det er beklagelig at dette har kommet feil ut. Det har skapt stor bekymring ute i befolkningen. Vi har hatt flere henvendelser fra publikum som har vært bekymret etter at saken først ble omtalt, sier Kristoffersen. Torsdag ettermiddag var ambulanseledelsen på Otta for å informere ordførerne i regionen om situasjonen. På møtet kunne divisjonsdirektøren framlegge dokumentasjon som viser at det var ambulanser tilgjengelig i norddalen i det aktuelle tidsrommet.

Kristoffersen på sin side forsikrer om at beredskapen, nei den svekkes ikke.

– De endringene som er gjort går ikke utover den totale beredskapen, i gitte tilfeller tvert om. Tiltakene som er iverksatt er et foretrukket alternativ til å fjerne eller redusere åpningstid for ambulanser i beredskap, sier Kristoffersen.

Les mer om saken hos Gudbrandsdølen Dagningen (pluss-sak)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.