Hopp til hovedinnhold


Ville ikke ha med tillitsvalgte på ambulansemøtet

De tillitsvalgte fikk ikke være med da Sykehuset Innlandet torsdag informerte ordførerne i regionen om beredskapen, skriver Gudbrandsdølen Dagningen (krever innlogging).
Siste: Divisjonsdirektøren - ambulanseberedskapen i norddalen er ikke svekket
Bakgrunn: Bildet fra AMK viser at det ikke var noen ambulanser ledige i Ottadalen en fredag kveld i november
Tilsvar fra ledelsen i Sykehuset Innlandet: Feil i nyhetsoppslag om ambulanseberedskap
Les også: Alvorlig bekymringsfullt at beredskapen svekkes og Urovekkende ambulanseutvikling

Torsdag ettermiddag var ambulanseledelsen i Sykehuset Innlandet (SI) på Otta for å informere ordførerne i regionen om situasjonen etter kritikken som har vært framsatt mot ambulanseberedskapen i Nord-Gudbrandsdal. Til tross for at både politikere og de tillitsvalgte selv tok initiativ til at de sistnevnte skulle være med, ble de ikke invitert.

Ordfører Mariann Skotte i Lesja var blant dem som tok til orde for å ha de tillitsvalgte med på møtet.

– Jeg sendte en epost til regionledelsen om at det var ønskelig. Min vurdering er at når det er uttrykt så stor bekymring, er det ønskelig å få informasjon fra flest mulig. Jeg synes de tillitsvalgte burde vært med.

Vår virkelighetsforståelse bør fram

– Vi var dessverre ikke der. Vi hørte ingenting, selv om vi gjorde forsøk på å bli invitert. Vi registrerer at det ikke var ønskelig å ha oss med, uten at jeg vet hvor det stoppet, sier hovedtillitsvalgt for de ambulanseansatte i SI, Kjetil Eide.

Han synes det er synd at de som "står i det" hver dag, ikke fikk komme med sine synspunkt.

– Virkeligheten fortoner seg ganske annerledes enn det som ble sagt på møtet. Her gis det inntrykk av at redusert flåtestyring kveld og natt i hele innlandet ikke har noen konsekvens. Slik er ikke vår oppfatning av virkeligheten. Vårt ønske er at vi kunne sette oss ned rundt bordet og diskutere og finne fram til gode løsninger for alle. Målet er ikke å skremme folk. Vi mener ikke nødvendigvis at det er for få ressurser, men at de kan bli brukt på en annen måte.

Les mer om saken hos Gudbrandsdølen Dagningen (pluss-sak)