Sandvik krever forklaring på responstid-brudd

Fylkesordfører Tore O. Sandvik vil ha en forklaring på «de faktiske forhold» i akuttberedskapen i Trøndelag. Det skriver Trønder-Avisa (krever innlogging).

Bakgrunn: Helseleder vil droppe responstidsmål

Mer om saken: – En god løsning for Røyrvik

Les også: Brannvesenet rykker ut med sykepleier i Røyrvik og sykepleiere på brannbil

Innlegg: – Sykepleiere på brannbil er en dårlig løsning

Onsdag sendte han en henvendelse til Helse Midt-Norge. Der ber han om en forklaring på at responstiden for ambulansetjenesten ofte overskrider minutt-målet – slik Trønder-Avisa meldte tirsdag.

– Det er viktig for meg å få en forklaring på hvordan det egentlig står til, sier Sandvik og utdyper:

– Folk som leser avisa, og ser at Stortinget har definert responstid som et mål på kvalitet i beredskapen, kan fort tenke at det ikke er trygt å bo der de bor, sier han.

Helse Midt-Norge lover fylkesordføreren svar.

Den faktiske tryggheten

I onsdagens avis uttalte en fagdirektør i Helse Midt-Norge, at han mente responstid ikke er noe godt mål på kvalitet i akuttberedskap. Han viste til at responstiden kun måler bilambulanser og at pasienter noen ganger kan bli hjulpet av andre, før bilambulansen er på stedet.

Fylkesordføreren har lest hans uttalelser før han sender sine spørsmål til helseregionen.

– Slik saken fremstår i media, er den egnet til å skape uro i flere deler av fylket. Det er derfor viktig å få avklart hva som er de faktiske forhold, skriver han i henvendelsen som avisa har fått tilgang til.

Fagdirektøren i Helse Midt-Norge sier han tror det står bedre til med akuttberedskapen, enn det responstidene Trønder-Avisa har fått fra Helsedirektoratet kan gi inntrykk av.

– Hva kan det være aktuelt for deg å foreta deg politisk?

– Vi jobber med Trøndelagsplanen, og hvis det viser seg at det er måter vi kan samhandle på mellom de ulike forvaltningsnivåene som kommune, fylke og helseforetak, for å gjøre det tryggere å bo i Trøndelag, så er det viktig at vi vet hva som fungerer og ikke, sier Sandvik.

Les mer om saken hos Trønder-Avisa (krever innlogging)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.