– En god løsning for oss i Røyrvik

– Jeg tror aldri det har vært så mange hender som står klare til å hjelpe når det først skjer noe, som nå, sier Røyrvik-ordfører Hans Oskar Devik (Sp) til Trønder-Avisa (krever innlogging).

Bakgrunn: Brannvesenet rykker ut med sykepleier i Røyrvik og sykepleiere på brannbil

Innlegg: – Sykepleiere på brannbil er en dårlig løsning

Tidligere: Stenger ambulansestasjonen i Røyrvik for godt (2015)

– Den gule bilen er vår trygghet (2016)

18 vil jobbe på ambulansestasjonen i Røyrvik (2015)

I Røyrvik kommune viser tallene fra Helsedirektoratet at responstiden for ambulansen har vært på hele 57 minutter i minst ett tilfelle. Men ifølge ordfører Hans Oskar Devik (Sp) får innbyggerne hjelp i løpet av noen minutter når de trenger det.

Per i dag har 12 sykepleiere, som til daglig har sin arbeidsplass ved kommunens sykeheim, fått akuttmedisinsk utdanning, i tillegg til at brannmannskapene har fått kursing i førstehjelp og bruk av hjertestarter.

– Flere hendelser i sommer og høst har vist at vi er til stede de første livsviktige minuttene, i påvente av ambulanse eller helikopter. Sykepleierne er online med sykehuset når de rykker ut, og jeg tror nok at denne modellen kan bli noe av morgendagens helsetjeneste ute i distriktene, sier Devik, og legger til at han synes det fungerer godt med en egen akuttjeneste.

– I en utkant er prosjektet vi nå kjører et godt hjelpemiddel, og tilbakemeldingene fra innbyggerne har vært gode, sier Devik.

Samtidig gjør han det klart at Røyrvik er fortsatt avhengig av at det er ambulanser i nabokommunene Namsskogan, Lierne og Grong som kan rykke ut.

Pilotprosjektet varer i ett år til. Spørsmålet som kommer da er hvem som skal betale for beredskapen i Røyrvik. I prosjektperioden er det ulike aktører som er inne på finansieringssiden.

Les mer om saken hos Trønder-Avisa (krever innlogging)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.