Hopp til hovedinnhold


Opptil fire uker før ambulanseflyene går som normalt

– Det er vanskelig å spekulere i når vi vil kunne drifte som normalt, men det kan ta ytterligere tre til fire uker, sier Babcocks mediekontakt Roger Solheim til Nordlys (krever innlogging).

Siste: Forlenger kriseplanen for ambulansefly i nord
Bakgrunn: Luftambulansen varsler svekket kapasitet og Slik forklarer Babcock den svekkede beredskapen
Tidligere: I flere timer var Nord-Norge uten ett eneste kortbanefly
Les også: Kriseplan for luftambulanseovergangen – Forsvaret har ingen ekstra kapasitet

– Vi vet at det kan dukke opp ting underveis som gjør at ting blir enda mer utfordrende. Derfor vil vi ikke gå ut med en konkret dato. Men det er satt inn kompenserende tiltak for å sikre pasienttransporten i overgangsperioden, sier Solheim.

Ikke nok trening

1. juli overtok Babcock alleambulanseflyene i Norge, men overgangen har vært alt annet enn smertefri. De fleste pilotene har ikke nok trening på disse oppgraderte flyene, og er dermed i opplæring.

– Det er 43 som nå er ferdige. Denne uka blir 10 nye klare, og litt flere neste uke, sier Solheim.

Babcock har satt inn to ekstra fly med besetning for å bøte på problemene og Luftambulansetjenesten har leid inn fly fra andre selskaper. I tillegg bidrar Forsvaret med et helikopter på beredskap i Kirkenes.

91 piloter med videre

Roger Solheim forklarer oppstartsproblemene med at 91 piloter ble med videre fra den forrige operatøren, Lufttransport.

– Det var et ønske fra mange aktører at pilotene skulle bli med videre. Det er bra, fordi vi fikk kompetente folk. Samtidig hadde vi ingen rett til å få trene den på den oppdaterte flytypen før overtakelsen. Vi ønsket en mer glidende overgang, men det gikk ikke. Derfor har vi en del utfordringer med å oppfylle kontraktens vilkår, sier Solheim.

Les mer om saken hos Nordlys (krever innlogging)