Hopp til hovedinnhold
Tre representanter for tjenesten i Østfold: Lars, Tina og Petter. Foto: Indre Østfold ambulansestasjon.
Tre representanter for tjenesten i Østfold: Lars, Tina og Petter. Foto: Indre Østfold ambulansestasjon.


Knallsterke søkertall på Høgskolen i Østfolds nye studie – bachelor i paramedisin

Paramedisinerstudiet er høgskolens nyeste og mest populære studieprogram.

Bachelorstudiet har 20,9 søkere per studieplass, forteller Høgskolen i Østfold i en nyhetsmelding.

Det viser søkertall som ble offentligjort fra Samordna opptak fredag. 626 søkere har angitt utdanningen som førstevalg på søknadsskjemaet.

Bachelorstudiet starter opp til høsten, men de ferske søkertallene viser altså at studiet allerede har rukket å oppnå status som høgskolens mest populære program. 

– At paramedisin nå synes å være et kjempepopulært tilskudd til studieporteføljen ved Høgskolen i Østfold er svært gledelig, sier rektor Lars-Petter Jelsness-Jørgensen.

Populært studie i resten av landet også

Regjeringen.no finner man en oversikt over de mest populære studiene. Oversikten viser at paramedisin-studiet i Østfold kommer på 6. plass i Norge i antall søkere per plass.

Universitetet i Stavanger kommer på 11. plass, med 16,7 søkere per plass på studiet i paramedisin. Universitetet i Tromsø følger hakk i hæl med 16,2 søkere per plass.

Prehospitalt arbeid – paramedic ved OsloMet, som er det samme studiet som i Fredrikstad, Stavanger og Tromsø, har i år 10,6 søkere per plass og ligger også på topplisten.

OsloMet hadde litt flere søkere, med 634 førstevalgssøkere, enn HiØs 626 til sitt bachelorstudie i paramedisin. 

Søkere fra hele landet

– Vi har vært klar over at dette studiet har vært ønsket og etterspurt av samarbeidspartnere i helsetjenesten, men at studiet skulle gå rett inn med toppnotering i første runde var veldig gøy. Det er liten tvil om at den prehospitale helsetjenesten vil bli ytterligere styrket gjennom denne utdanningen, sier han.

Studiet har søkere fra alle fylker i landet. I alt kommer litt over halvparten av søkerne fra Viken fylke. 

Det er fem utdanningsinstitusjoner i landet som tilbyr paramedisin utlyst gjennom Samordna opptak. Nord universitet har foreløpig opptak annethvert år.