Hopp til hovedinnhold


Kavalkade: Hva skjedde i 2016?

Det første nasjonale ambulansemesterskapet arrangeres. Ny ambulansesjef i Telemark. Lommevenn blir et nytt begrep. CBRNe-enheten til Oslo universitetssykehus får fast turnus. Vi går inn i et nytt tiår. Ambulanseforum har bladd gjennom tidligere numre. Hva var i nyhetsbildet for fire år siden?
Kavalkade – hva skjedde i 2010, 2011 og 2012, 2013, 2014, 2016,  2017 og 2018?
Mer: Hva spådde man om prehospital akuttmedisin i 2010?
1. BEST-trening i Alta har holdt på i ni år, og får Legeforeningens kvalitetspris. BEST står for Bedre og systematisk teamtrening, og går på tverrfaglig samtrening i akuttmedisin i helsetjenesten.

2. Sykehuset Telemark får ny ambulanseleder: Knut Inge Brekka Skoland. Han er tilhenger av felles standarder og prosedyrer i norsk ambulansetjeneste.
3. Oppstart av legeambulanse i Drammen, bemannet med anestesilege og paramedic.
4. Den 20. juni starter den nyopprettede CBRNe-enheten i ambulansetjenesten til Oslo universitetssykehus i fast turnus ved stasjon sentrum.

5. Norges første nasjonale ambulansemesterskap går av stabelen i september. Et lag fra Helgelandssykehusets lag fra Mo i Rana vinner mesterskapet.

6. Tonje Lysaker starter Lommevenn-prosjektet hvor hele Norge strikker små bamser som ambulansen (og akuttmottaket med flere) kan gi til barn i akutte situasjoner. Facebook-gruppa har per i dag over 25 000 medlemmer og alle tjenester som ønsker får levert de små trøsterne. Tonje måtte blant annet på God morgen Norge på TV 2 for å fortelle om nyvinningen.
7. Veileder for helsetjenestens organisering på skadested ferdigstilles på tampen av året.
8. Felles nasjonale retningslinjer i fremtiden? Før jul arrangerer Nakos (Nasjonal kompetansetjeneste for prehospital akuttmedisin) og Fellesfunksjonen Ambulansetjenesten i Midt-Norge et møte for å høre om stemningen for utviklingen av felles faglige retningslinjer i norsk ambulansetjeneste. Det var et forsøk på en start, men det ble likevel ikke noe ordentlig rev i seilene i etterkant.