Hopp til hovedinnhold


– Helseministeren interessert i beredskapssituasjonen

Oppdalspolitiker Ingvill Dalseg (H) tok opp ambulanse-saken med statsråd og statssekretær, ifølge Opdalingen (krever innlogging).
Bakgrunn: – Forsvarlig reduksjon av ambulanseberedskapen?
Les også: Sp tar opp ambulansesituasjonen med helseministeren
Det er selvsagt positivt at Senterpartiet i Oppdal og stortingsrepresentant Heidi Greni tar tak i ambulansesaken i Oppdal, men jeg tenker at dette er en problemstilling som gjelder hele landet, ikke bare oss i Oppdal, og skal vi få til en god løsning må vi se på hele spørsmålet, kommenterer Ingvill Dalseg (H).
Det er Dalseg sitt parti Høyre som har statsråden som nå må svare på spørsmål fra Greni om det er forsvarlig at man halverer ambulansetilbudet i Oppdal i sommerferien.
Dalseg forteller at hun over tid har jobbet inn mot departementet med saken, for noen dager siden var hun i møte med helseminister Bent Høie og statssekretær Anne Grethe Erlandsen.

Folkene som redder liv

– Jeg fortalte om situasjonen i Oppdal og utfordringene som ligger i å ta bort en bil på dagtid. Det er utrygghet for innbyggerne, vi bor tross alt tolv mil fra sykehuset. Ambulansen er sammen med annet akutt personell beredskapen vår, dette er folkene som redder liv i hverdagen. Aktiviteten i distriktet er større på sommerstid, både når det gjelder de mange turister og de som er på gjennomreise.
Dalseg forteller at Høie og Erlandsen var veldig interessert i å høre om situasjonen og hadde endel spørsmål rundt beredskap i distriktet.
– Jeg tenker utfordringen vi står overfor nå i Oppdal, som er den samme problemstilling som jeg kjempet imot for noen år tilbake, gir oss en pekepinn om at ambulanseberedskapen må løftes opp på et høyere nivå og politisk vurderes. Det var mitt viktigste innspill til helseministeren, forteller Dalseg.

Private løsninger?

– Tidligere var tjenesten drevet privat, fungerende den bedre da? Spør Dalseg, og vi har nok en viss anelse om hva Høyre-politikeren tenker om saken.
– Skal transport skilles fra akutte oppdrag, slik «hvite biler» i Trondheim? Noen steder har psykiatriambulanser, det har vi ikke i Trøndelag, burde vi kanskje få det? Røros på sin side har en ordning med helsebil, kan den noen ganger erstatte en ambulanse?
Les mer om saken hos Opdalingen (krever innlogging)