Hopp til hovedinnhold


Tar opp ambulansesituasjonen i Oppdal med helseministeren

Heidi Greni (Sp) ber om svar på om det virkelig er forsvarlig å ta ut dagambulansen seks uker i sommer, skriver Opdalingen.

Les også innlegg fra ambulansearbeider: Forsvarlig beredskap i kommunen? 
Mer: Varsko om beredskapen i kommunen
Les også: – Helseministeren er interessert i beredskapssituasjonen
– Jeg er bekymret for ambulanseberedskapen i Oppdal til sommeren, forteller stortingsrepresentant Heidi Greni til Opdalingen.
– Dette er jo noe flere kommuner sliter med i fylket, forteller Greni, som påstår at dårlig ambulansedekning i én kommune blir som en dominoeffekt rundt om i fylket når ambulansene må dekke opp for hverandre.

Bekymret fagfolk

– I Oppdal har jo kommunehelsetjenesten vært spesielt klar på at de ser på dette som en utfordring at dagambulansen blir tatt ut av drift seks uker i sommer. Jeg vet også at ambulansepersonalet har sendt bekymringsmelding til St. Olavs hospital om situasjonen, og dermed er det også en konkret sak som det er lett for meg å adressere, forteller Greni.
– Tror helsemyndighetene vi blir mindre syke her på Oppdal fordi det er sommer og vi får litt sol?
– Nei, si det - egentlig skulle det jo vært tvert om - det er jo flere i Oppdal på sommeren enn ellers i året, så skulle man ta ut ambulansen noen uker så burde det jo være en tid på året der det er lavsesong for hytteturistene, mener Greni.
Stortingsrepresentanten har sendt inn et skriftlig spørsmål til helseministeren som nå har syv dager på å svare.
Les mer om saken hos Opdalingen