Hopp til hovedinnhold
Forsiden på Ambulanseforum nr. 4 2020. Et temanummer om det akutte barnet. Illustrasjonsfoto: Thinkstock


Ambulanseforum nr. 4 2020 - Det akutte barnet

Dette er et temanummer om barn: Systematisk undersøkelse av det akutt syke barnet, tegn på omsorgssvikt og mishandling, barn som pårørende og når og hvordan du skal melde til barnevernet.

Vi har også om mer enn barn i denne utgaven, som vi mener er en viktig utgave å lese for ambulansepersonell.

NB: Som paramedisinstudent eller elev på ambulansefaglinja har du mulighet for et svært billig årsabonnement!

Forsiden på Ambulanseforum nr. 4 2020. Et temanummer om det akutte barnet. Illustrasjonsfoto: Thinkstock

På midtsidene finner du en fagartikkel om møtet med mennesker i krise, skrevet av Heidi Wittrup Djup, psykologspesialist og daglig leder ved Klinikk for krisepsykologi.

Vi har også en fagartikkel om EMDR – en metode for å redusere traumatiske minner, flashbacks og mareritt – også for profesjonelt personell, skrevet av professor og spesialist i psykologi Atle Dyregrov, Klinikk for krisepsykologi/ Senter for krisepsykologi, Universitetet i Bergen.

I tillegg publiserer vi endelig intervjuet vi gjorde med Pål Lystad, 02 - operativ leder ute i ambulansetjenesten i Oslo, om hvorfor 02-bilen valgte å kjøre inn i en ambulanse kapret av en ruset og rabiat sjåfør.

Hendelsen skjedde den 22. oktober 2019.

Vi har også startet opp igjen en fast spalte med psykiater Anne Kristine Bergem, og har et intervju med henne, slik at leseren kan bli litt kjent og vite hva hun står for.