Nyheter

Fysiske tester uten hensyn til livssituasjon er blant de kritikkverdige forholdene som trekkes fram av advokatfirmaet Grette.

Sier opp etter omplassering av kollega

Etter at lederen ved klinikk for prehospitale tjenester i Helse Nord-Trøndelag ble omplassert sier klinikkoverlegen opp sin stilling.

Publisert Sist oppdatert

Ledelsen i Helse Nord-Trøndelag fikk kritikk etter avlytting, fryktkultur og fysiske tester. Forrige uke ble det kjent at lederen ved klinikk for prehospitale tjenester får nye oppgaver. De nye arbeidsoppgavene til klinikklederen er ifølge sykehusledelsen en stilling som økonomirådgiver i avdelingen for økonomi fra 15. mai.

Avisen Innherred skriver at Odd Eirik Elden ved Sykehuset Levanger sier opp som klinikkoverlege ved ambulansetjenesten som følge av dette. Samtidig retter Elden kritikk mot sykehusledelsen. I en e-post som er sendt til Annamaria Forsmark i Helse Nord- Trøndelag, skriver han at behandlingen av klinikklederen er urett. Innherred skriver at den samme eposten er videresendt til flere av kollegene ved klinikken, og at de har fått tilgang til eposten.

– Den urett, beregnende påførte smerte og lidelse jeg opplever du er ansvarlig for overfor min klinikkleder, kan jeg ikke lengre leve med. Jeg har av den grunn ikke lengre tillit til deg som administrerende direktør, skriver Elden i eposten, ifølge Innherred. Videre skriver han at han synes det har vært en fantastisk opplevelse, hvor han som medisinsk faglig rådgiver under klinikklederens ledelse har fått samarbeidet med klinikkledelsen, rådgivere, fagutviklere og alle ansatte om å prioritere faglig ut-vikling, utprøving og innføring av nytt medisinsk teknisk utstyr i ambulansetjenesten. Elden mener også at ambulansetjenesten i Nord-Trøndelag har forbedret seg enormt de siste årene, noe han tilskriver den avtroppende klinikklederen.

Ambulanseforum skrev i slutten av mars at det ble rettet kritikk mot ledelsen i Helse Nord-Trøndelag. Blant punktene var bruk av fryktkultur, ulovlige opptak, diskriminerende fysiskeste tester og lufting av vikarer i ambulansetjenesten. Helseforetaket mottok varsler mot ledelsen i ambulansetjenesten. Som følge av dette engasjerte Helse Nord-Trøndelag advokatfirmaet Grette og PwC. I rapporten fra Grette ble det rettet kritikk på flere punkter. Du kan lese mer om kritikken i denne artikkelen. Det var Namdalsavisa som først skrev om situasjonen for ambulansevikarer ved Namsos sykehus.

Powered by Labrador CMS