Hopp til hovedinnhold
Fysiske tester uten hensyn til livssituasjon er blant de kritikkverdige forholdene som trekkes fram av advokatfirmaet Grette.
Fysiske tester uten hensyn til livssituasjon er blant de kritikkverdige forholdene som trekkes fram av advokatfirmaet Grette. Illustrasjonsfoto: Jørn Finsrud.


Kritikk etter avlytting, fryktkultur og fysiske tester som diskriminerer

Etter varsler mot ledelsen i ambulansetjenesten i Helse Nord-Trøndelag rettes det kritikk mot bruk av fryktkultur, avlytting, diskriminerende fysiskeste tester og lufting av vikarer.

Helse Nord-Trøndelag har engasjert advokatfirmaet Grette og PwC etter at helseforetaket mottok to varsler mot ledelsen i ambulansetjenesten. Det var Namdalsavisa som først skrev om situasjonen for ambulansevikarer ved Namsos sykehus. Lokalavisen intervjuet den gang et titalls vikarer som fortalte om det som kunne ligne på fryktkultur. Saken ble også omtalt i Ambulanseforum.

51 samtaler

Ambulanseforum har gått gjennom en rapporten fra Advokatfirmaet Grette på totalt 187 sider. Flere av sidene er sladdet. De to varslene som er gjennomgått handler om trakassering, ulovlige lydopptak, fryktkultur og om vikarene utsettes for lufting av ledelsen. Disse varslene har Grette i rapporten funnet sannsynliggjort. I tillegg har Grette gjennom undersøkelsene funnet det delvis sannsynliggjort at det har forekommet forskjellsbehandling ved innføring og gjennomføring av fysiske tester. I alt har Grette gjennomført 51 samtaler med til sammen 40 personer.

Rapporten fra Grette er omfattende og på 187 sider.

Fryktkultur

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.