Medieklipp

Frustrerte ambulansearbeidere i Sortland: – Utrykningstida kan øke med et kvarter

Den midlertidige ambulansestasjonen på Sortland har ikke garasje til de to ambulansebilene.

Publisert Sist oppdatert

– Skal vi bruke viktig tid til å måke bilene fri for snø før vi kan kjøre ut? spør verneombud Astrid Heimgard til Bladet Vesterålen (krever innlogging).

Det er stor frustrasjon blant de ansatte på Sortlands midlertidige ambulansestasjon. Nå nærmer vinteren seg, det har allerede vært snø i lufta og på bakken, og nattefrost etterlater seg is og rim på bilene.

Behovet for garasje til ambulansebilene er blitt svært synlig og aktuelt.

– Selv om vi har lokaler her midlertidig, må vi ha garasje når det blir vinter. Bilene blir nedsnødd og kalde, og vi må måke snø av dem når vi heller skulle rykket fort ut til livsviktige oppdrag, sier Heimgard.

Midlertidig ambulansetasjon

Sortland ambulansestasjon har vært midlertidig plassert siden stasjonen etablerte seg på Sortland i 2006. Fra 2013 og fram til i vår var stasjonen i lokaler i Nordlysveien.

Påvisning av muggsopp gjorde at stasjonen måtte hasteyttes til et annet sted, først Kystvakta deretter til Thon hotell. Siden tidlig i sommer har de ansatte holdt til i en brakkerigg like sør for Sortland brannstasjon.

Et lokale de ansatte mener slett ikke oppfyller kriteriene til dagens standard til en ambulansestasjon.

Forventet ferdigstilt innen utgangen av oktober

Som svar fra Nordlandssykehuset sier assisterende klinikksjef Janne Øiesvold i Prehospital klinikk dette:

– Ambulansetjenesten på Sortland er nå etablert i et midlertidig lokale der det ikke er garasje.

Prehospital klinikk har iverksatt en prosess for å se på mulige løsninger og tiltak for å sikre forsvarlig drift gjennom vinteren og fram til permanent ambulansestasjon er etablert.

– Ambulansen står nå ute i friluft tilkoblet strøm, og er dermed oppvarmet til enhver tid. Prosessen med å sikre forsvarlig drift i midlertidige lokaler forventer vi å ha ferdigstilt innen utgangen av oktober i år.

Les hele saken i Bladet Vesterålen.

Powered by Labrador CMS