AmbulanseForum 2024

Glitter og stas når Geir Atle Mylius får prisen som årets ambulansearbeider
PRISUTDELING: Daglig leder Stine Willmann i Ambulanseforum og Astrid Karina Harring i programkomiteen til konferansen delte ut prisen til Geir Atle Mylius.

Årets Ambulansearbeider: – En bauta, en veiviser og en uerstattelig ressurs

Geir Atle Mylius fra Geilo som ble årets ambulansearbeider ble nominert av ordføreren , fagansvarlig lege, offiser fra hæren, kollegaer i ambulansetjenesten, brannsjefen, politiet og representant fra førstehjelpsrådet.

Publisert Sist oppdatert

Under festmiddagen første dag på AmbulanseForum 2024 ble prisen Årets ambulansearbeider delt ut. Astrid Karina Harring i programkomiteen til AmbulanseForum og daglig leder Stine Marie Wilmann kunne fortelle at årets ambulansearbeider ikke bare er blitt nominert av én kollega.

– Nominasjonen kommer fra ordføreren i hans kommune, fagansvarlig lege, offiser fra hæren, kollegaer i ambulansetjenesten, brannsjefen, politi overbetjent og representant fra førstehjelpsrådet. Og juryen stiller seg enstemmig bak nominasjonen, kunne Harring og Wilmann formidle fra scenen, da det ble kunngjort at det er Geir Atle Mylius fikk den gjeve prisen.

– Riktig yrke

– Jeg ble tatt litt på senga, sa Mylius da han tok i mot prisen.  Til daglig jobber Geir Atle i Vestre Viken HF ambulansetjenesten på Geilo i Hallingdal.

– Jeg vil takke de som har nominert meg. Og juryen som har valgt meg ut. Takk til en super arbeidsplass, kolleger, fortsatte Mylius.

Han hadde også et budskap til de unge på konferansemiddagen.

– Dere har valgt riktig yrke. Jeg gleder meg fortsatt hver dag til jobb, sa en tydelig rørt prismottaker.

Urokkelig ro

Juryen sier i begrunnelsen at årets vinner ikke bare er ambulansearbeider. Han beskrives i nominasjonen som en bauta, en veiviser og en uerstattelig ressurs for samfunnet, både lokalt og nasjonalt. Gjennom sitt arbeid har han satt dype, varige spor i livene til utallige mennesker. Mylius reise begynte som medic i forsvaret. Innsatsen der ble hedret med Forsvarets innsatsmedalje for uvurderlig bidrag under spesielt vanskelige forhold. 

– Disse erfaringene la grunnlaget for den dype forståelsen og den urokkelige roen som årets ambulansearbeider bringer med seg i sitt daglige virke som ambulansearbeider.

Mylius har har 30års ansiennitet fra ambulansetjenesten. Han har fortløpende utviklet seg faglig, blant annet ved å utdanne seg som paramedic. Han har hatt roller som instruktør i PHTLS, AMLS og AHLR. Gjennom sitt arbeid som seksjonsinstruktør og fagutvikler har årets ambulansearbeider formet og inspirert en hel generasjon av ambulansearbeidere, skipatruljer, Røde Kors-frivillige og mange andre. Han har også gjort en betydelig innsats for å redde liv i krigsrammede områder som Ukraina. Han har vært med på flere turer dypt inne i Ukraina, men også gjort en innsats med donering av ambulanser, hjertestartere og annet livsviktig utstyr til det krigsrammede området.

Powered by Labrador CMS