Hopp til hovedinnhold


Vil ikke beklage

Ambulansetjenesten ønsker ikke å beklage at de i helgen lot være å kjøre ned "Grønnlibratta".

Ambulansetjenesten ønsker ikke å beklage at de i helgen lot være å kjøre ned "Grønnlibratta", skriver iTromsø.

Bakgrunn: Glatt vei hindret ambulansen

– Om det hadde vært en akuttsituasjon ville vi ha gjort som vi foreslo, og tatt diskusjonen i ettertid. Denne gang valgte vi å høre på pasientens pårørende. Vi fant en smidig løsning, sier Jon. H. Mathisen, sjef for Akuttmedisinsk klinikk ved UNN.

Normalt forsøker de i det lengste å unngå å uttale seg om enkeltepisoder. Denne gang gjør de et unntak fordi de ønsker å oppklare muligheten for at misforståelser skal sette seg i bysamfunnet.

Foreslo løsning

I går hadde de ansvarlige på UNN flere møter for å oppklare situasjonen som Laila Jernsletten (73) kunne berette om gjennom gårsdagens iTromsø.

– Med kun to ambulanser i byen var dette en risiko de ikke kunne ta. Men, de kom med løsningsforslag, sier Stian Kvalvik Edvardsen, områdeleder for ambulansene i Tromsø og Karlsøy.

Rent konkret foreslo de at de kunne ta pasienten på en båre med hjul og få bragt ham de ti meterne til ambulansen på det viset.

Avslått

– Dette forslaget kom fra UNN, men ble avslått av pasientens pårørende. Denne skulle ha oss til å rygge ned i innkjørselen. Da foreslo vi taxi som en mulig utvei. Denne ble godtatt og vi hjalp til å få pasienten inn i taxien. Vi dro etter at taxien hadde forlatt, sier seksjonsleder Ellen Dahlberg ved AMK.

Les hele saken i iTromsø