Hopp til hovedinnhold


- Vi kan drifte ambulansen selv

Lesja kommune kommer aldri til å gi opp arbeidet for at det skal være stasjonert ambulanse i bygda. Om nødvendig, vil kommunen drive ambulansetjenesten alene.

Lesja kommune kommer aldri til å gi opp arbeidet for at det skal være stasjonert ambulanse i bygda. Om nødvendig, vil kommunen drive ambulansetjenesten alene, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Det sier ordfører Per Dag Hole (Sp) etter at formannskapet onsdag drøftet krisen i ambulansetjenesten og legevaktsamarbeidet i Nord-Gudbrandsdal.

Uten at det kommer tydelige signaler fra Sykehuset Innlandet på at det skal være en fast ordning med ambulanse i Lesja, vil ikke kommunen skrive under avtalen om regional legevakt, sier ordfører Hole.

Ambulansen flyttet
Konflikten har tilspisset seg etter at ambulansen for få dager sidenble flyttet fra den nye vaktstasjonen i Lesja sentrum til Dombås. Kommuneledelsen var ikke orientert om flyttingen på forhånd. Ordføreren karakteriserer avgjørelsen til Sykehuset Innlandet som et løftebrudd.

Situasjonen ble drøftet gjennomgående i formannskapsmøtet i går. I samme møte, ble det bevilget 1,8 millioner kroner til den nye ambulansestasjonen i Eldres Senter på Lesjaskog.

Les mer om saken i Gudbrandsdølen Dagningen