Hopp til hovedinnhold


Var ikke tilgjengelig

En tekniker jobbet på ambulansehelikopteret i Brønnøysund da bussulykken i Namsskogan skjedde, siterer Bergensavisen Adressa.

Alle ambulansehelikopter og ambulansefly i Midt-Norge og Nordland ble varslet da katastrofealarmen gikk klokken 12.00 etter bussvelten i Namsskogan i går. Men i Brønnøysund sto helikopteret på bakken og kunne ikke lette, skriver Adresseavisen i dag.
Helikopteret var nærmest ulykken og kunne har vært der på rundt 15 minutter.
- På grunn av rutinemessig og planlagt teknisk vedlikehold var det utilgjengelig fra  klokken 9 til klokken 13.20 i går, bekrefter daglig leder Stig Næsh Hendriksen i Lufttransport.
Det er ekstrem uflaks at helikopteret ikke var tilgjengelig, men det kan dessverre skje, sier driftsdirektør Frank Wilhelmsen i Lufttransport AS til Adresseavisen.
Ble ikke brukt
Lufttransport driver ambulansehelikopterbasen i Brønnøysund og selskapets driftsavdeling opplyser til avisen at helikopteret var "teknisk utmeldt", det vil si meldt utilgjengelig fordi en tekniker jobbet på det akkurat da ulykken skjedde. Dette førte til at ambulansehelikopteret i Brønnøysund ikke ble brukt.
Svein H. Karlsen , assisterende informasjonssjef i Helse Nord-Trøndelag sier til BAnett at man først varslet seks ambulanser i Nord-Trøndelag og en i Grane, og deretter luftambulansene i Trondheim, Brønnøysund og på Ørlandet.
Les mer om saken hos BergensAvisen