Hopp til hovedinnhold


Undersøker ambulansene etter ulykken: – Utstyret har forblitt fastmontert

Politiet har ikke konkludert i sin etterforskning av ambulanseulykken i sentrum tidligere i desember, melder Tønsbergs Blad (krever innlogging).
Bakgrunn: To splitter nye ambulanser krasjet - den ene gikk rundt

To ambulanser kollidertemorgenen onsdag 11. desember i krysset mellom Jernbanegaten og Grev Wedels gate. Ambulansene kjørte begge i utrykning – og var på vei til samme sted.

Ingen av ambulansene hadde pasienter med seg.

Etterforsker

– Saken er fremdeles under politietterforskning, og vi følger opp i henhold til våre retningslinjer, sier ambulansesjef Torbjørn Lia ved Sykehuset i Vestfold.

Han forteller at det ikke er innført noen sanksjoner mot dem som var involvert i ulykken.

– Vi følger opp de ansatte primært ved å lage en hendelsesanalyse. Vi er veldig tydelige på at det er politiet som skal etterforske. Vi ser på hendelsen med bedriftsinterne øyne, sier han.

Hva som skjer med de to ambulansene er uklart, men i hvert fall en av dem vil kondemneres, opplyser Lia.

– Det er opp til forsikringsselskapet å bedømme hva som skjer med dem, sier han.

Erstatter ambulansene

Hva dette vil koste er uklart, da det går på sykehusets forsikring. Egenandelen på denne er 25.000 kroner. De to ambulansenesom nå er ute av drift går ikke utover beredskapen.

– Vi har erstattet dem med reservekjøretøy. Vi får levert en ny ambulanse lille julaften. Vanligvis ville vi byttet ut én, men det gjør vi ikke nå. Da har vi en i pluss fra mandag av, sier han.

Det jobbes nå med en evalueringsrapport etter ulykken, som tas sikte på å ferdigstilles i 2020.

– Vi prøver å finne læringspunkter i hendelsen som vi kan bruke i vårt arbeid videre, for å unngå at dette skjer igjen, sier han.

Gjenstår flere avhør

Det er blant annet interesse knyttet til hvordan interiøret iambulansene har klart seg i ulykken.

– Flere har vært nysgjerrige på hvordan de ser ut inni. Vi har fokus på pasientsikkerhet, og det er interessant å se hvordan utstyret har klart seg i ulykka. Vi har vært der sammen med veivesenet, og de er beroliget over det de har sett. Utstyret har forblitt fastmontert, og sikkerhetsinstallasjonen har fungert, sier han.

Les mer om saken hos Tønsbergs Blad (krever innlogging)