Hopp til hovedinnhold


Til Mongolia i ambulanse

Sommeren 2009 kommer til å bli uvanlig for skåningene Per Billing och Niclas Sassersson. I midten av juli skal de kjøre fra London til Ulan Bator i Mongolia - i en ambulanse!

Sommeren 2009 kommer til å bli uvanlig for skåningene Per Billing och Niclas Sassersson. I midten av juli skal de kjøre fra London til Ulan Bator i Mongolia -  i en ambulanse!  

Les hele saken i Ystad Allehanda: Till Mongoliet med ambulans

Blogg: Følg med på Mongolrally her

Det skjer i regi av Christina Noble Children's Foundation som er en internasjonal organisasjon som støtter ulike prosjekt  i verden for nødstilte barn.  Årets prosjekt er altså et "rally" mellom Europa og Mongolia som skal generere penger till barn i Ulan Bator, Mongolias hovedstad.

500 i kolonne?
– Det var 300 plasser i London, 100 i Milano og 100 i Barcelona. Det tok åtte minutter innen alle 500 plassene var tatt, forteller Niclas Sassersson.

Ferden beregnes å ta fire uker, og den skal gå fra England, videre til Frankrike, Belgia, Tyskland, Tsjekkia, Østerrike, Ungarn, Romania (alternativt Serbia), Bulgaria, Tyrkia, Iran, Turkmenistan, Usbekistan, Kasakstan, Russland og Mongolia.

- Jeg kommer til å få se land jeg aldri har vært i tidligere. Det blir mitt livs reise, og i tillegg for en god sak, sier Per Billing. 

- Et stort eventyr
- Vi ser på reisen som et stort eventyr, men hovedmålet er jo likevel å gjøre noe bra og hjelpe trengende mennesker, sier Niclas.

Noen skal kjøre, noen isbil. 

– Vi synes det var best å komme med ambulanse. Ambulansen kommer de til å få bruk for på et sykehus i  Mongolia, og det er lettere å samle inn penger fra sponsorer når man sier at man kjører en ambulanse, forteller de to. Selv har de investert 40.000 kroner i egne utgifter, som mat, drikke, losji og hjemreise.

–  Reisemessig tror jeg Iran blir en høydare om det bare roer seg ned der. Det er mye å se og mange historiske bygninger. Dessuten har jeg aldri reist i et muslimsk land, sier Niclas.

Den 18. juli går startskuddet.