Hopp til hovedinnhold


Sykehuset ville sende skadet med nattoget

Åse Berit Steinstad skadet fire fingre under vedkapping. Skaden var så omfattende at sykehuset i Lillehammer ville sende henne videre til Rikshospitalet - med tog.

Åse Berit Steinstad skadet fire fingre under vedkapping. Skaden var så omfattende at sykehuset i Lillehammer ville sende henne videre til Rikshospitalet - med tog, skriver Gudbrandsdalen Dagningen.

Høyre arm ble bedøvet og hun lå flere timer til observasjon på kirurgisk post. Selv trodde hun at legen hadde fikset fingrene, og at hun skulle hjem. Men i 22-23-tiden fikk hun en beskjed hun ikke var forberedt på:

- Det ser ut som du skal ut å reise i natt, og nattoget går klokken 04, var beskjeden fra en sykepleier.

- Jeg får vel med følge? spør Steinstad.

Men det fikk hun ikke. Sykehuset ville ordne drosje til jernbanestasjonen, og fra Oslo S måtte hun ordne med drosje videre selv.

Kjørte selv

Steinstad sa klart fra at det ikke var aktuelt å reise med tog alene med en bedøvd arm, uflidd, i skogsantrekk og uten yttertøy eller penger.

- Det eneste alternativet de foreslo, var dagtoget dagen etter. Men da kunne de ikke garantere når legen kunne ta imot meg. Derfor foreslo jeg at samboeren kunne kjøre meg, forteller hun.

På Rikshospitalet ble det klart at skaden var alvorligere enn først antatt, og lillefingeren ble amputert. I ettertid viser det seg at ringfingeren også står i fare.

- Flere oppfordrer meg til å ta saken opp med Pasientskadenemda, noe jeg også har vurdert.

Les mer om saken i Gudbrandsdalen Dagningen