Hopp til hovedinnhold


Sterk innsats under Innlandets første ambulansemesterskap

Lørdag suste ambulansene rundt i Gjøvik for å håndtere drukning, trafikkulykker og fødsler under ambulansetjenestens eget mesterskap, melder Oppland Arbeiderblad (krever innlogging).

På i alt seks forskjellige steder i byen var det høy ambulanseaktivitet lørdag i forbindelse med SI-mesterskapet iambulansetjenesten. Det er første gang Innlandet er med i konkurransen, hvor topplaget får representere regionen i NM.

Les mer og se bilder hos Fjuken: Kan bli landets beste ambulansearbeidarar

Lagene som er med, får presentert ulike scenarioer hvor både kunskap, kommunikasjon, organisering og handlekraft blir satt på prøve. Lagene blir vurdert på handlingsvalg, operative vurderinger og tiltak. Det vil i praksis si at man «drar på jobb som vanlig», og løser de ulike oppdragene slik man ville gjort ellers.

Vi ser helt klart at konkurannseinnstinktet slår inn. Når man finner ut at kollegaene har meldt seg på, blir man jo lysten på selv å stille med lag for å «ta dem», sier sier Hans Martin Hanssen, som er dommer på post nede ved Skibladnerhuset, hvor man simulerer en drukningsulykke.

Les mer om saken hos Oppland Arbeiderblad (krever innlogging).