Hopp til hovedinnhold


– Sørlandet sykehus må kutte ut de mindre syke

Med 228 for mange årsverk går Sørlandet sykehus med 10 millioner under budsjett. – Sykehuset er for stort, sier styremedlem Lars E. Hanssen til Fædrelandsvennen.
Sykehuset hadde egentlig en plan om å klare 120 milloner kroner i overskudd hvert eneste år, i mange år framover.
– Vi har redusert dette med 40-50 millioner kroner i året, fortalte direktør Jan-Roger Olsen under styremøtet torsdag.
Samtidig tok han på seg ansvaret for en stor del av overbemanningen med 228 årsverk, som bidrar til at han bommer så kraftig på budsjettmålene.

Fristbrudd

– I forbindelse med innsats mot fristbrudd og ventelister har jeg ansvaret for å ha ansatt for mange leger, og antall fristbrudd og ventelistene ble mye raskere redusert enn jeg hadde trodd. Og legestillinger er vanskelig å reversere, sa han.
For ved utgangen av september lå sykehuset 10 millioner kroner under budsjettmålet. På risikovurderingen til direktøren står økonomi nå merket med rødt, med stor fare for alvorlige konsekvenser.
Sykehuset trenger nemlig mange millioner kroner til nytt og moderne utstyr til pasientbehandling, det skal finansiere både nytt psykiatribygg, akuttbygg og økte utgifter til å sikre forsvarlig behandling ved sykehusets akutt- og traumemottak i Flekkefjord.
– Det er ganske enerverende at styret år etter år får melding om at vi har for mange ansatte, og vi klarer ikke gjøre noe med det, sa styremedlem Anne Halvorsen.
Les mer om saken hos Fædrelandsvennen