Hopp til hovedinnhold


Regionalt ambulansemesterskap: – Nordøsterdøler fornøyd med egen innsats

– Dette var første gangen med et lag fra Nord-Hedmark ambulanseregion. Vi håper vår deltakelse bidrar til at flere får lyst til å være med og trene og konkurrere litt, sier Haaken Fjellberg Danielsen om Sykehuset Innlandets regionmesterskap (krever innlogging).

Siste: Team Hæljelaget til topps
Les og: De fem laga på Sykehuset Innlandets meisterskap i 2019

Les mer om mesterskapet her

Mer: Laila, Jøran og Magne kjempa om å bli Innlandets beste ambulansearbeidere

Danielsen er stasjonert ved ambulansetjenesten i Folldal. Med seg på laget fra Nord-Hedmark hadde han Liene Drabeniece på Tynset og Thomas Johnsrød som nettopp er ferdig med læretiden som ambulansearbeider.

Med for første gang

– Etter innledende kvalifiseringsrunder var vi det eneste laget fra Nordre-Hedmark ambulanseregion (Tynset, Folldal, Rendalen og Koppang) som var med. Ellers var det et lag fra Hamar, Nord-Gudbrandsdal, Vest-Oppland og Ottadalen og Gran på Hadeland, opplyser Danielsen.

På Jørstadmoen i Lillehammer konkurrerte de fem lagene i ulike ferdigheter innen prehospital akuttmedisinsk arbeid.

– Den andre oppgaven var en hinderløype med teoretiske oppgaver hvor det var om å gjøre å komme først i mål. Vi synes oppgavene var all righte. Ettersom det bare ble kåret 1. og 2. plass har vi ikke fått beskjed om hvilken plass vi kom på, men vi hadde en egenevaluering etterpå og synes vi gjorde det ganske bra selv, smiler Danielsen.

– På forhånd hadde vi øvd litt, men visste ikke hva vi dro til. Derfor var det litt skummelt og spennende da vi reiste til Lillehammer med et mål om å få faglig utbytte. I tillegg er det sosialt å få en prate med andre fra ambulansetjenesten vi aldri hadde møtt før, fortsetter Danielsen.

Til slutt var det «Hæljelaget» fra Gran som vant det regionale mesterskapet for andre år på rad og får delta i den nasjonale konkurransen som arrangeres av interesseorganisasjonen for ambulansetjenesten EMS Norway til neste år.

Les mer om saken hos Østlendingen (krever innlogging)