Hopp til hovedinnhold


Politiet i USA bekymret over «zombier»

Flakka har skremmende virkning, og det kan opptil 30 dager å bli normal igjen - om man overlever.
EMS1.com: Foredrag på engelsk om hvordan man behandler Flakka-pasienter. Han forteller om voldsomme delirium og tilstander som kan føre til dødsfall, kramper, hypertermi, dehydrering og rabdomyolose.
51-åringen er naken. Han kaster møblene rundt i sin egen leilighet. Slår i veggene. Skriker. Han er totalt ute av kontroll. De to politimennene forsøker å stoppe mannen. Det er nesten umulig. Til slutt må de ty til elektrosjokkpistoler for å roe ham ned. Så ringer de etter en ambulanse.
Men det er for sent.

51 år gamle Stephen Berkeley dør av en overdose Flakka.
Dette er politiets konklusjon, skriver Side3.
EMS1.com: Foredrag på engelsk om hvordan man behandler Flakka-pasienter. Fra cirka 14.40 snakker lege John Cuhna om egensikkerhet, og om mulig å sedere pasienten med benzodiasepiner eller ketamin, og eventuelt gi benadryl og antipsykotika som Haldol sammen. Når pasienten er rolig avkjøl om pasienten virker overopphetet. Gjør også vanlig pasientundersøkelse. Dette er en medisinsk, ikke en psykiatrisk pasient, ifølge Cuhna.
Hadde det ikke vært for at politimennene var utstyrt med kameraer på uniformen, kunne konklusjonen etter hendelsen beskrevet over ha blitt en annen.
– Den videoen var noe helt annet enn alt jeg har sett før. Fyren var helt vill. Han ødela rommet totalt, og så fort de fikk ham rolig, døde han, forteller politisjef William Southerd i Christopher i Illinois til Vice.com.
Åstedet så mistenkelig ut for drapsetterforskerne som kom dit etterpå. Leiligheten var kaotisk og Berkeley var full av blåmerker.
– Hadde det ikke vært for kameraene, hadde jeg sannsynligvis hatt to betjenter i fengsel nå, tror politisjef Southerd.
Flakka er et nytt narkotikum i kategorien syntetisk katinon, også kjent som «badesalt», som består av alpha-Pyrrolidinopentiophenone. Stoffet beveger seg fryktelig raskt til blodet, noe som gjør det enkelt å få en overdose.
Symptomene kan være eufori, paranoia og hallusinasjoner. Flakka kan blant annet føre til hjerteinfarkt og nyresvikt. Ifølge Det nasjonale instituttet for narkotikamisbruk i USA skal Flakka også ha vært medvirkende til flere selvmord.
Les hele saken og se video av Flakka-påvirkede hos Side 3