Hopp til hovedinnhold


Piloter har sagt opp: – Vi frykter ikke for framtiden

Det sier administrerende direktør i Luftambulansetjenesten HF. Øyvind Juell. Han frykter heller ikke en pilotmangel i kjølvannet av anbudstapet til Luftransport, ifølge iFinnmark (krever innlogging).
Bakgrunn: Åtte av cirka 100 ambulanseflypiloter har sagt opp
– Det vil alltid være noen utfordringer ved bytte av operatørselskap. Det ser vi ved alle overganger til nye kontrakter. Det kommer blant annet av at vi i nye kontrakter stiller strengere krav til tjenesten og de som skal fly for oss, sier Juell til iFinnmark.no.

Men frykter dere for framtiden til ambulanseflytjenesten etter at Babcock overtar høsten 2019?

– Nei det gjør vi ikke. Babcock Scandinavian Air Ambulance er Nordens største operatørselskap på luftambulansetjenester med mange års erfaring på ambulansefly og ambulansehelikopter i både Sverige, Danmark og Finland, forteller Juell.

Han påpeker at de samtidig har et internasjonalt konsern i ryggen som drifter luftambulanser og en rekke andre luftfartsselskap rundt om i verden, og at Babcock Scandinavian Air Ambulance har en god framdriftsplan fram til oppstart.

– Så langt har vi ikke mottatt signaler om at de ikke blir klar til å overta 1. juli 2019. Vi ser allerede at de bruker sitt store nettverk for å løfte kvaliteten på sin leveranse til oss, sier han og legger til:

Lufttransport FW AS og deres ansatte har levert veldig godt i mange år. Det skal de ha all ære for. Men vi har ingen grunn til å tro at Babcock Scandinavian Air Ambulance ikke skal gjøre det samme.

Les mer om saken hos iFinnmark (krever innlogging)