Hopp til hovedinnhold
Om lag 200 paramedic-studenter faller utenfor overgangsordningen for godkjenning som paramedisinere. Foto: Jørn Finsrud.
Om lag 200 paramedic-studenter faller utenfor overgangsordningen for godkjenning som paramedisinere. Foto: Jørn Finsrud.


Overgangsordningen: – Håper det bare er en arbeidsglipp

Stortingspolitiker Bård Hoksrud stiller seg bak paramedic-studentene som ser ut til å falle utenfor overgangsordningen.

Bård Hoksrud (Frp) som er andre nestleder i Helse- og omsorgskomiteen, sier til Ambulanseforum at han synes det er urimelig at studentene på NTNU på Gjøvik faller utenfor overgangsordningen.

De siste studentkullene som utdanner seg til paramedic ved NTNU er ikke inkludert i forslaget i den nye overgangsordningen for autorisasjon som paramedisinere. Overgangsordningen er nå til høring. Overgangsordningen innebærer at ambulansearbeidere som har gått paramedic-utdanningen kan bli autorisert som paramedisiner hvis de har fem års praksis før mai 2022. Dermed faller de to kullene som nå er under utdanning på NTNU utenfor. Et som fullfører i år og et annet som avslutter neste år.

Hoksrud reagerer på kriteriene som er satt.

– Det vil være helt urimelig hvis de 200 som har tatt eller tar studiene ikke får den samme muligheten som de 1100 andre som har den samme videreutdanningen, sier stortingspolitikeren.

Bård Hoksrud (Frp) håper forslaget som utelater 200 studenter er en arbeidsglipp. Foto: Fremskrittspartiet.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.