Hopp til hovedinnhold
Studenter på NTNU som studerer nasjonal paramedic ble skuffet da de ble kjent med forslaget til overgangsordning til paramedisinere. Foto: Privat.
Studenter på NTNU som studerer nasjonal paramedic ble skuffet da de ble kjent med forslaget til overgangsordning til paramedisinere. Foto: Privat.


Faller utenfor overgangsordning: – Veldig urettferdig

De siste studentkullene som utdanner seg til paramedic ved NTNU er ikke inkludert i forslaget i den nye overgangsordningen for autorisasjon som paramedisinere. Studentene møtte nyheten med sjokk og vantro.

Ved NTNU er det to kull av studenter som for tiden tar paramedic-utdanning. Et som fullfører i år og et annet som avslutter neste år. Disse studentene faller utenfor den foreslåtte overgangsordningen, som gir mulighet til å søke autorisasjon som paramedisiner.

Overgangsordningen, som nå er under høring inkluderer ambulansearbeidere som har fullført formell utdanning i paramedisin. Enten gjennom videreutdanning på 60 studiepoeng eller en mastergrad i prehospital kritisk omsorg på 120 studiepoeng. I tillegg kreves det lengre yrkeserfaring innen feltet. Kriteriene spesifiserer at kandidater må ha praktisert den fullførte utdanningen i minimum 2,5 av de siste 5 årene før 1. mai 2022.

– Dette er vilkår som ekskluderer mange av oss som er nyutdannede eller som for tiden studerer nasjonal paramedic utdanning, sier Petter Hellerud til Ambulanseforum.

Vi treffer han sammen med Ole Andreas Teie og Odd Ivar Jeppesen. De studerer paramedic på NTNU i Gjøvik. De mener at det er en selvfølge at alle som allerede er i et studieløp på nasjonal paramedic må kunne søke om autorisasjon som paramedisiner etter endt utdanning. 

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.