Hopp til hovedinnhold


"Nytt" hjelpekorps klart til innsats

Det måtte to ambulansearbeidere til for å få liv i Notodden Røde Kors Hjelpekorps igjen.

Det måtte to ambulansearbeidere til for å få liv i Notodden Røde Kors Hjelpekorps igjen.

Les hele saken på Telen: "Nytt" hjelpekorps klart til innsats

Det var en tragisk forsvinning og en omfattende leteaksjon som gjorde at ambulansearbeiderne Anita Hagen og broren Oddbjørn Hagen og andre i Røde Kors i Notodden fant ut at noe måtte gjøres. Folk flest viste enormt engasjement, men på Notodden satt Røde Kors uten et hjelpekorps til å koordinere letingen.

Men nå er korpset på plass og operativt. Allerede med rundt 20 som er godkjent av Røde Kors til operativ tjeneste i Røde Kors sin uniform. Og enda flere er klare til å ta kurset. Medlemslista teller over 70 personer.

Fant gløden

–Da Gard Brekke forsvant tidligere i år deltok Oddbjørn og Per Kristian Voss og en rekke andre tidligere hjelpekorpsere i leiteaksjonene. Da fant vi litt tilbake til den gamle gløden. Og vi fant ut at det er for gæærnt at det ikke var noe hjelpekorps her på Notodden. Vi ringte rundt til de gamle hjelpekorpsvennene våre fra gamle dager – og sa at "nå starter vi opp igjen", forteller Anita og Oddbjørn, som er henholdsvis korpsleder og operativ leder i hjelpekorpset anno 2009.

Anita Hagen og Oddbjørn Hagen har blant annet fått med seg samtlige 14 ansatte fra ambulansetjenesten på Notodden sykehus inn i aktiv tjeneste i hjelpekorpset på Notodden. Også flere sykepleiere inne på sykehuset er nå med i aktiv tjeneste.

Faglig sett er dermed hjelpekorpset på Notodden svært så godt skodd.