Hopp til hovedinnhold
TONJE LYSAKER (32) var lærling på Brobekk og har jobbet et års tid som ambulansearbeider nå. Etter ungdomsskolen tok hun fagbrev som blomsterdekoratør. – Jeg var ikke moden nok til å jobbe i ambulanse tjenesten den gangen. Foto: Fredrik Naumann/Felix Features
Tonje Lysaker står bak lommevenn-prosjektet som startet i 2016. Mange ambulansetjenester er takknemlige for å ha noe å gi til barn de møter, og lommevennene strikkes av frivillige. Foto: Fredrik Naumann/Felix Features


Leverte lommevenn nr. 500 til ambulansen

Siden 2016 har Ingvill Strømsnes (39) strikket 500 bamser, eller lommevenner for ambulansetjenesten.

– Jeg må si nei til folk som vil kjøpe bamser, for lommevennene har prioritet, sier Strømsnes til Fosna-Folket.

Ingvill Strømsnes fra Stokkøy er blitt en av distriktets mest ivrige leverandører av de små bamsene som ambulansemannskapet pleier å gi til barn og andre når de er ute på oppdrag. Lommevennprosjektet ble startet av en dame ved navn Tonje Lysaker ved Oslo universitetssykehus.

Strømsnes synes det er bra at noe så lite som en bamse kan bety så mye for mange i en vanskelig og vond situasjon.

– Lommevennprosjektet er blitt min hjertesak. Ettersom jeg er 100 prosent ufør og ikke kan være i jobb, så er det godt å kunne bidra med noe, sier Strømsnes.

Prioriterer lommevennene

Hun forteller at responsen på bamsene hennes har vært veldig bra. Etterspørselen etter bamser for salg har også vært stor, men hun har ikke tatt imot bestillinger. 

– Dette går utover min produksjon til ambulansene. Men, du skal ikke se bort ifra at det kan komme ut noen bamser for salg av og til. Jeg synes det er leit å takke nei til alle de som ønsker seg bamser, men det er Lommevennprosjektet som er prioritert for meg, sier Strømsnes.

Strømsnes sier hun satte utrolig stor pris på oppmerksomheten hun fikk ved Ørland Ambulansestasjon da hun overleverte bamse nummer 500.

– Det er utrolig godt å bli satt pris på, for det er mye arbeid bak dette. Jeg ønsker nå at kanskje flere får øyne opp for dette prosjektet og tar fram strikkepinnene for å bidra med bamser til en veldig god sak. Alle bamser er hjertelig velkomne, sier Strømsnes.