Hopp til hovedinnhold
TONJE LYSAKER (32) var lærling på Brobekk og har jobbet et års tid som ambulansearbeider nå. Etter ungdomsskolen tok hun fagbrev som blomsterdekoratør. – Jeg var ikke moden nok til å jobbe i ambulanse tjenesten den gangen. Foto: Fredrik Naumann/Felix Features

Lommevenn-prosjektet: Hele Norge strikker

Tonje Lysaker står bak lommevenn-prosjektet som startet i 2016. Mange ambulansetjenester er takknemlige for å ha noe å gi til barn de møter, og lommevennene strikkes av frivillige. Foto: Fredrik Naumann/Felix Features


Tonje Lysakers Lommevenn-idé tok helt av på Facebook. Nå er bamsene i ferd med å bli spredd til ambulanser og redningshelikoptre i hele landet.

Fra Ambulanseforum nr. 1 2017. Tekst: Live Oftedahl.

Måten å få tillit fra barn som er slitne, lei seg, har vondt og er redde i ambulansen, har begrenset seg til hanskeballonger og pupillelykter. Det er ikke alltid det fenger like mye, forteller Tonje (32) som til daglig jobber på Brobekk stasjon i Oslo. 

Hun fikk ideen om å skaffe noen småbamser på stasjonen uten at det skulle koste noe da hun så et bilde på Pinterest; en strikkedukke som minnet om noe tanten hennes hadde laget på skolen da hun lærte å strikke.

Tok helt av

Disse var svært populære å lage av restegarn på 70-tallet. Da ble bamsene gjerne sendt til trengende barn i Afrika. Hun postet ideen til en strikkegruppe på Facebook, og fikk så god respons at hun skjønte at hun burde opprette en egen gruppe selv.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.