Hopp til hovedinnhold
Lene Himberg Krosshus. Foto: Privat


La oss aldri glemme det faktum at ambulansetjenesten også redder liv, mange liv

Ut i fra diskusjonen som raser virker det som om denne luftambulansen skal gjøre en så revolusjonerende forskjell at jeg ser nesten for meg et luftslott.

Dette skriver seksjonsleder ambulansetjenesten Lene Himberg Krosshus i et leserinnlegg som først ble publisert på Facebooksiden «Støttegruppe for luftambulansen i Vinje kommune». Varden har fått tillatelse til å gjengi dette.

La meg starte med å si at jeg applauderer engasjementet dere viser når det gjelder økt akuttmedisinsk tilbud til innbyggere og turister i Vest-Telemark.

Det som slår meg, som jeg føler jeg må si noe om er: Det virker på meg som dere mener det er et direkte nederlag om det kommer en legebil istedenfor et helikopter.

Det jeg reagerer på er en total uvitenhet når det diskuteres, nesten på grensa til litt arrogant. For meg og for flere av mine kollegaer i det prehospitale miljøet er det en kjempetrygghet å vite at vi får en anestesilege kjørende i møte dersom vi har behov for det.

Men for dere er det totalt uaktuelt, «bytjenesten får beholde legebilen, vi vil ha luftambulansen».

Ut i fra diskusjonen som raser virker det som om denne luftambulansen skal gjøre en så revolusjonerende forskjell at jeg ser nesten for meg et luftslott. Dette luftslottet redder selvfølgelig liv. Men la oss aldri glemme det faktum at ambulansetjenesten også redder liv, mange liv.

Flere ganger om dagen rykker dyktige ambulansepersonell ut og redder liv. Disse jobber hver dag nettopp for at dere skal være trygge. Sommer som vinter, dag og natt er disse menneskene på jobb.

Disse menneskene kommer frem selv om tåka ligger lavt, snøen ligger tykt i lufta og vinden herjer. Disse menneskene jobber seg igjennom hvert hinder de møter. Nettopp for å kunne nå ut for å hjelpe deg eller dine.

For når alt koker ned, så handler alt om tiden det tar fra 113 blir ringt til første ambulanse er framme hos pasienten. Det er dette som er avgjørende.