Hopp til hovedinnhold
Bodøs kommunevåpen. Kilde: Wikimedia Commons


– Jeg ramlet om og døde

Begge ambulanser i Bodø var opptatt da Øivind Arne Bye (69) ramlet om med hjertestans på bussen. Heldigvis var det 100 meter fra brannstasjonen. 

Han hadde nettopp kommet til Bodø igjen etter en tur til Bergen. Han svettet litt mer enn normalt og var litt klam etter flyturen oppover, men tenkte ikke noe mer over det ettersom det hadde vært litt stress på begge flyplasser.

– Det var bare en halvtime fra flyet landet til jeg gikk på bussen hjem til Glomfjord, forteller han til Avisa Nordland.

Melding fra AMK

Bussen hadde så vidt kommet av gårde, og var hundre meter fra brannstasjonen i Bodø da han falt om.

– Det var da det skjedde. Jeg ramlet om og døde.

Det var den 14.august, litt før klokken tre på ettermiddagen.

Vi sitter i dagligrommet i tredje etasje ved Nordlandssykehuset i Bodø. Øivind har nettopp møtt brannmannen som startet hjertet hans igjen, for første gang siden hendelsen. For med begge ambulansene i Bodø opptatt var det opp til brannvesenet å hjelpe 69-åringen.

– Vi fikk en melding fra AMK-sentralen om en hjertestans rett bak brannstasjonen. Jeg og tre kolleger sprang rett til garasjen hvor utstyret vårt ligger, jeg tok med meg hjertestarteren og løp ut i slippersene, forteller underbrannmester ved Salten Brann IKS, Arild Rasmussen.

Lå på gulvet

Da han kom inn på bussen var livreddende førstehjelp allerede i gang.

– Vi kom inn i bussen og så Øivind ligge på gulvet. Det var ei dame om bord som hadde startet hjerte- og lungeredning. Jeg så med en gang at hun visste hva hun holdt på med, og det viste seg etterpå at hun var ambulansearbeider, fortsetter han.

Kvinnen som startet hjerte- og lungeredningen om bord i bussen vil han nå også komme i kontakt med.

– Jeg vil takke henne også, avslutter han.

Les mer om saken hos Avisa Nordland