Hopp til hovedinnhold


Helse Møre og Romsdal ilagt forelegg på halv million kroner etter feil

Foreldrene til Sebastian Gils Ødegaard vurderer å gå til sivilt søksmål, varsler advokat, ifølge Dagbladet.
Bakgrunn: Sebastian (10 md) døde under helikoptertransport
Tidligere: Helse Møre og Romsdal er sikta i Sebastian-saken

Helseforetaket var tiltalt for ikke å ha gitt ti måneder gamle Sebastian Gils Ødegaard forsvarlig helsehjelp, melder Sunnmørsposten.

Gutten ble dårlig og moren tok ham med seg til sykehuset i Kristiansund tre ganger i løpet av en helg i februar 2015. Han døde i et helikopter på vei til St. Olavs hospital i Trondheim.

Statsadvokaten tok ut tiltale mot helseforetaket etter Helsetilsynets endelige rapport i saken.

– Dette er en vond og vanskelig sak for alle parter. Som helsetilsynsrapporten pekte på, var det flere involverte parter og forhold som førte til hendelsen. Helseforetaket er opptatt av å se framover og lære av rapporten fra Helsetilsynet i desember 2016, og vedtar forelegget, sier Espen Remme, administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal i en pressemelding, ifølge NTB.
Foreldrenes advokat, Hilde Jorunn Skei Kostveit, sier guttens pårørende er glad det endelig kommer en reaksjon.

Hun forteller også at foreldrene håpet statsadvokaten i saken skulle ta med oppreisningsspørsmålet på vegne av foreldrene. Det har påtalemyndigheten valgt å ikke ta med i sin vurdering.
– Det har de full anledning til. Nå vil foreldrene vurdere å gå til sivilt søksmål, sier advokaten, som ikke ønsker å kommentere hvor mye de etterlatte foreldrene eventuelt ønsker å kreve i oppreisning etter at deres 10 måneder gamle barn døde.
Les mer om saken hos Dagbladet