Hopp til hovedinnhold
Stein Ove Raanes. Foto: Live Oftedahl


Håndtering av akutte psykiske kriser: Dette må du vite om lovverket - Stein Ove Raanes

– Jeg brenner for at man skal skjønne lovverket, sier Stein Ove Raanes som har ledet satsingen på kompetanseheving og samarbeid omkring psykisk helse i ambulansetjenesten i Helse Midt-Norge.

– Her får dere Rema-1000-versjonen av lovverket omkring psykisk helse, lover Stein Ove, som er ambulansearbeider, sykepleier med videreutdanning i psykisk helsearbeid

De siste årene har han ledet ulike prosjekter i Fellesfunksjonen i Helse Midt-Norge, deriblant satsingen på kompetanseløft omkring kunnskap om psykisk helsevern i ambulansetjenesten.

Det har blant annet ført til større samhandling med ambulante akutteam i Helse Møre og Romsdal og St. Olavs hospital, og kontakt med et lignende spennende prosjekt i Birmingham i England.

I foredraget forteller han feltversjonen av hvordan vi skal forstå lovverket, og han lover også å gi publikum en større forståelse for hvorfor lovverket er utformet som det er.

For det kan være ganske frustrerende for et ambulansecrew å se den samme personen man nettopp har brakt inn med store om og men, ute igjen noen timer senere.