Hopp til hovedinnhold


Fem nye ambulanser ved sykehuset Innlandet

​Sykehuset Innlandet fikk nylig levert fem nye ambulanser, deriblant landets første ambulanse bygget på Volvo XC70. Denne bilen gir fem centimeter mer bakkeklaring og er den nye standarden for personbilambulanse, forteller de på sine hjemmesider.
Ambulansen av typen XC70 er satt i tjeneste i Valdres, mens de øvrige fire av typen V70 er stasjonert på Moelv, Lillehammer, Dombås og Tynset. Til høsten leveres ytterligere seks Volvo XC70 til ambulansetjenesten i Sykehuset Innlandet.
En ny ambulanse av denne typen koster om lag 1,3 millioner kroner.
Sykehuset Innlandet har i dag 52 operative ambulanser samt reservebiler. Hver ambulanse kjører rundt 350.000 kilometer og har en levetid på fem år. Det innebærer at Sykehuset Innlandet har en rulleringsplan der omtrent 12 biler blir skiftet ut årlig.
– I Hedmark og Oppland er det store avstander, og det er viktig at ambulansetjenesten yter god prehospital behandling og trygg transport til sykehusene. Hensiktsmessige og pålitelige ambulanser og godt utdannet personell er to avgjørende faktorer for å sikre god kvalitet i tjenesten, og vi er glade for at Sykehuset Innlandet har klart å følge en fornuftig investeringsplan for nye kjøretøy, sier assisterende avdelingssjef for ambulansetjenesten, Lars Solhaug.
Les hele pressemeldingen hos Sykehuset Innlandet