Hopp til hovedinnhold
Mens brannmannskaper nå kan få erstatning hvis de skader seg på øvelse, gjenstår ambulansepersonell. Foto: Jørn Finsrud.
Mens brannmannskaper nå kan få erstatning hvis de skader seg på øvelse, gjenstår ambulansepersonell. Foto: Jørn Finsrud.


Erstatning for brannfolk som skader seg på øvelse - ambulansepersonell på vent

Brann- og redningsarbeidere sikres nå erstatning hvis de skader seg på øvelse.

Regjeringen legger i dag fra stortingsmeldingen som skal sikre erstatning til brann- og redningsarbeidere hvis de skader seg på øvelse. Fagbladet skriver at justisminister Justisminister Emilie Enger Mehl torsdag besøkte hovedbrannstasjonen i Oslo. Der presenterte hun den hovedbrannstasjonen i Oslo, hvor hun presenterte deler av innholdet i den ferske stortingsmeldingen om brann- og redningsvesenet. Der kommer det fram at brann- og redningsarbeidere skal ha rett til yrkeserstatning dersom de blir skadet under pålagte øvinger og trening på skarpe oppdrag

Leder Ingunn Jacobsen Yrkesseksjon samferdsel og teknisk i Fagforbundet sier at de har jobbet lenge for å få på plass en rett til yrkesskadeerstatning for de som skader seg på øvelse og trening. Fagbladet skriver at forbundet har hatt mange møter med regjeringen siden i fjor høst der de har lagt vekt på viktigheten av å øve realistisk.

Slik loven er i dag får ikke ambulansepersonell  dekket hendelser som går utenfor det som er normalt for arbeidet. Politiet fikk for to-tre år siden endret politiloven, slik at personell som skades under pålagt trening kan få erstatning. Nå står ambulansepersonell igjen.

Fagbladet skriver at nestleder Helene Harsvik Skeibrok i Fagforbundet hadde klar beskjed til justisministeren.

– Vi vil at også ambulansearbeidere skal omfattes av samme rett til erstatning ved skade under pålagt øving – på samme måte som politiet har og som brannvesenet nå skal få, siterer Fagbladet. Hun poengterer at dette er viktig ikke minst fordi blålysetatene har mye samtrening.