Hopp til hovedinnhold
Bilde av visir hentet fra Facebookgruppen
Smittevern: Bilde av visir hentet fra Facebookgruppen 3D-printere til bistand for helsevesenet under covid-19.


Danmark: Nå vaksineres frontpersonell på sykehusene

Presis klokka 9.00 søndag fikk den første person på Holbæk Sygehus vaksinen mot covid-19.

Det er i første omgang frontpersonellet som har med covid-pasienter å gjøre som tilbys vaksinen, skriver Sjællandske Nyheder.

Den første som fikk vaksinen på Holbæk Sygehus, var sosial- og helseassistent Ulla Lindgaard Nyby. SykepleiestudentAsrah Nabil Al-Da­faee førte kanylen.

I Norge:

På førstedagen er det planen at det kan vaksineres 66-67 personer fra frontpersonelllet.

– Jeg er utrolig glad for dette på personellets vegne. De har stått med en ikke ubetydelig risiko når de har vært på jobb. Derfor er det en svært gledelig dag at vi nå kan beskytte personellet vårt når de er på jobb, sier Knut Borch-Johnsen, visedirektør og legefaglig leder på Holbæk Sygehus.

Personalet på tre avdelinger står først i køen

Det har vært planen at sykehuset skulle motta noen av vaksinedosene, like lenge som det har vært kjent at vaksinen vil komme til Danmark mellom jul og nyttår.

Det er personellet på tre avdelinger som i første omgang får tilbud om å få vaksinen: Akuttmottaket hvor ambulansene kommer inn. Det andre stedet er på medisinsk observasjonsavdeling hvor det ligger dårlige covid-pasienter. Og endelig er det på intensivavdelingen med de hardest rammede covid-pasientene.

– Vaksineringen fortsetter i ukene framover. Planen er at alle cirka 2000 medarbeidere på Holbæk Sygehus skal vaksineres. De skal jo vaksineres for andre gang etter tre uker, så min forventning er at vi nok er hen mot påske, før alle er vaksinert, sier Knut Borch-Johnsen.