Hopp til hovedinnhold
760 har svart i Ambulanseforums spørsmål til leserne om de ønsker å fortsette i ambulanseyrket.
760 har svart i Ambulanseforums spørsmål til leserne om de ønsker å fortsette i ambulanseyrket.


Bare én av fire svarer de helt sikkert vil fortsette i ambulanseyrket

Mange ønsker seg bort fra ambulanseyrket. – En vesentlig forskjell i brannvesenet er at jeg har lønn hele døgnet, ikke en tredjedel lønn på natten, sier tidligere ambulansearbeider Vegard Kjernåsen Dybvad.

I forrige uke skrev Ambulanseforum om en undersøkelse gjort blant medlemmene i Delta. Den viser at 40 prosent av de spurte ambulansearbeiderne vurderer å bytte yrke. I artikkelen fikk også Ambulanseforums lesere anledning til å svare på om de ønsker å fortsette i ambulanseyrket. I alt har 760 svart på et spørsmål med fem svaralternativer.

Få vil bli

I artikkelen svarer 26,2 prosent at de trives godt i jobben og ønsker å fortsette i ambulanseyrket. 28,4 prosent av leserne svarer at de er usikre, og ser det an. Mens 26,6 prosent svarer at de ønsker seg til et annet yrke. Et svaralternativ for Ambulanseforums lesere var også at de allerede har byttet jobb fra ambulanseyrket. Der svarer 13,6 prosent at de har gjort nettopp det. Til slutt svarer 5,3 prosent at de ikke jobber i ambulansetjenesten.

Oppsummert svarer 68,6 at de enten vurderer å slutte, har mer eller mindre bestemt seg for å slutte eller at de allerede har byttet jobb.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.