Hopp til hovedinnhold


Åpnet Tønsbergs nye ambulansestasjon

Tirsdag 10. desember åpnet offisielt den nye ambulansestasjonen i Tønsberg, skriver Sykehuset i Vestfold.

Ambulansearbeiderne flyttet inn allerede 16. oktober, først nå åpnet stasjonen offisielt.
– Det har gått veldig bra å flytte inn her. Vi har fått god plass og ting fungerer, fortalte ambulansearbeiderne Magnus Halvorsrød og Tore Nilsen.
De er to av 45 ansatte som jobber her til daglig. Den moderne stasjonen består av garasje, vaskehall, hvilerom, garderober, pauserom og ferdighetsrom.
Les også: Slik blir den nye ambulansestasjonen. 
Mer: Tønsberg ambulansestasjon flyttes til Kjelle.

Øver på ferdigheter

– Spesielt ferdighetsrommet har vært viktig for oss. Her får vi et rom vi kan øve på våre medisinske ferdigheter og mannskapet kan sertifiseres, sa seksjonsleder Jørn Flaatten ved SiV.
Stasjonssjefen ønsker å takke alle som har bidratt i arbeidet med stasjonen, spesielt arbeidsgruppa i ambulansetjenesten.
– Sammen har vi knadd denne stasjonen til det den er i dag, mener han.

Kutt i reaksjonstiden

Lokalisering var et av hovedkriteriene da ny ambulansestasjon skulle utredes. De ønsket seg nær en hovedvei, med dagens plassering både nær E18 og Tønsberg er de godt fornøyde. Samtidig er det en fordel å samlokalisere med det kommunale helsetilbudet. Legevakten og de kommunale døgnplassene vil ta imot flere av ambulansene i fremtiden.
– Samtidig er vi opptatt av det vi kaller ambulansenes reaksjonstid, altså tiden fra alarmen går til vi sitter i bilen. Da vi var plassert på sykehuset måtte vi gjennom lange ganger og et akuttmottak med mange folk, nå er situasjonen noe helt annet, fortalte Flaatten.
Målet er å kutte reaksjonstiden med ett minutt.
– Vi er ikke helt der ennå, men vi jobber mot det. Dette bygget gjør det mulig å nå målet, sa han.

Innbyggerne vil nyte godt

Styreleder Per Christian Voss ved SiV forteller at styret har sett frem til denne dagen.
– Først og fremst vil jeg gratulere innbyggerne, men også ambulansearbeiderne med å ha fått en god arbeidsplass. Det var moro å bli invitert hit, lykke til med det nye bygget, sa han.
Ordfører Petter Berg fikk æren av å klippe snoren.
– Jeg tror innbyggerne vil sette pris på at ambulansearbeiderne har et godt arbeidsmiljø og et godt sted å være. Nå begynner vi også å se konturene av hva dette området kan gi Tønsbergs innbyggere, mener ordføreren.
Les artikkelen på Sykehuset i Vestfold sine nettsider.