Hopp til hovedinnhold


Slik blir den nye ambulansestasjonen i Tønsberg

Med planlagt gress på taket og oppholdsrom i jordfarger, er den nyeambulansestasjonen kommet et godt stykke på vei, skriver Tønsbergs Blad (logg inn for å se bilde og lese hele saken).
Responstid er viktig når plassering av nye lokaler skulle velges. Hovedkriteriet var sentral plassering i Tønsberg og god atkomst til stasjonen og med direkte tilknytning til hovedvei. Dette reduserer responstiden i forbindelse med utrykning.
Valget falt på Kjellengveien 2E. Denne eiendommen er naboen til den nye legevakta.
Ambulansestasjonen vil bestå av to etasjer i tillegg til et overbygg for ventilasjonsanlegg. Første etasje vil inneholde sju garasjer, garderober, lager og servicerom.

Det er KB-arkitekter som har tegnet det nye bygget.

– Vår jobb er nå langt på vei ferdig med prosjektering. Det gjenstår noe detaljering i ulike tekniske fag, blant annet ventilasjon og strøm, sier Ingrid J. Sporsem, partner og sivilarkitekt i KB arkitekter.

Hun forteller at det er lagt vekt på at de ansatte vedambulansestasjonen skal få trivelige rom å oppholde seg i.

«Lillesøster» til legevakta

Dette nye bygget skal «snakke» sammen med bygget som huser legevakta. Fasaden består av ulike materialer. Det benyttes betong, men hoveddelen av fasaden vil bestå av ulike tresorter og farger.

– Bygget blir på en måte lillesøsteren til Kjelleparken. Første etasje består av garasjer og betjeningskontorer. På toppen blir rom der de ansatte både kan lage seg mat og sove i tillegg til oppholdsrom, sier hun.

For å redusere overvann (regnvann) til det kommunale avløpsnettet, får også dette bygget gress på taket.

Les mer om saken hos Tønsbergs Blad (krever innlogging)