Hopp til hovedinnhold


Anmelder ambulansepersonell etter rideulykke

Kvinnen ble kastet av en hest, og ble liggende i snøen. Da ambulansepersonellet ankom diagnostiserte de det som bløtdelsskader. Hun måtte sitte i ambulansen med en fraktur i ryggen.

Kvinnen ble kastet av en hest, og ble liggende i snøen. Da ambulansepersonellet ankom diagnostiserte de det som bløtdelsskader. Hun måtte sitte i ambulansen med en fraktur i ryggen.

Les hele saken her: Anmäler ambulanspersonal efter ridolycka 

Den rammede kvinnen mener at ambulansepersonellet ved Sundsvalls sykehus nesten brøt ryggen hennes. Hun anmelder dem nå til helse- og ansvarsnemnden.  

Det var i mars i fjor at den dramatiske rideulykken inntraff. Kvinne ble kastet av en hest og falt så ille at hun ble liggende i den bløte snøen uten å kunne røre seg. "Smerten var ubeskrivelig", skriver hun i anmeldelsen. 

Bløtdelsskader

Da ambulansen ankom en times tid senere, kjente ambulansepersonellet på hofteleddene og bøyde bena. Deretter konstaterte de at det dreide seg om en bløtdelsskade og reiste kvinnen opp i stående stilling. Smerten ble da så intensiv at det svartnet for øynene på henne, men personellet mente det var blodtrykksfall. 
 
Vel inne i ambulansen kom neste prøvelse. Hele veien til sykehuset måtte hun halvsitte med store smerter til følge. Da hun kom til sykehuset uttrykte legen forbauselse over at hun ikke var "sikret" når hun kom inn. Undersøkelsen viste også ganske riktig at hun hadde pådratt seg en alvorlig fraktur i ryggen.  

Ikke profesjonelt

"Nå er det ikke ambulansepersonellet feil at jeg ble kastet av hesten, men med fasit i hånden hadde ambulansepersonellets bristende profesjonalitet kunne forverret skaden og gitt meg mén for livet. Røntgenbildene viste at jeg var en drøy millimeter fra å skade nervene i ryggen", skriver kvinnen, og lurer på hvorfor hennes smerter ikke ble tatt på alvor.