Hopp til hovedinnhold


Ambulansearbeider frikjent for uaktsomt drap

I en prinsipiell dom frikjennes en ambulansearbeider som under utrykningskjøring krasjet med en 16 år gammel mopedfører, som siden døde av skadene.

I en prinsipiell dom frikjennes en ambulansearbeider som under utrykningskjøring krasjet med en 16 år gammel mopedfører, som siden døde av skadene, skriver Akutpatienten.

DANMARK: Retten i Aalborg idømte likevel en bot for trafikkforseelse, skriver TV2Nord.

En kveld i april i år kjørte ambulansepersonell fra Falck utrykning med blålys og sirener til en trafikkulykke i Limfjordstunnelen.

I et kryss kjørte ambulansearbeideren på rødt, og en 16 år gammel mopedfører kjørte inn i bakenden av den store falckbilen. Den unge mannen døde i etterkant av skadene. Ambulanseføreren ble tiltalt for uaksomt drap.

Men retten i Aalborg konkluderte med at utrykningsforskriften var overholdt og ambulansearbeideren ble frikjent for uaktsomt drap. Det lå også til grunn i dommen at 16-åringen var påvirket av hasj, og kjørte på en trimmet  moped uten hjelm.

Ambulansearbeideren fra Falck ble kun dømt for overtredelse av ferdselsloven da han burde ha sett mopedføreren. Dette fikk han en bot på 1500 danske kroner for, selv om aktor la ned påstand om 8000 kroner.

Formodentlig anker han dommen fordi den anses som prinsipiell for alle som kjører utrykning.

Les mer om saken i Akutpatienten