Hopp til hovedinnhold
Ambulanse. Illustrasjonsfoto: Live Oftedahl


Ambulansearbeider frikjent etter ulykke i Arendal

Sjåføren av ambulansen som ble påkjørt av en lastebil på E18 torsdag 4. mars 2021, er frifunnet på alle punkter i Agder lagmannsrett.

Agder lagmannsrett har frikjent ambulansearbeideren som ble dømt til 45 dagers betinget fengsel for å ha vært uaktsom i forkant av en alvorlig trafikkulykke på E18 i Arendal, skriver Agderposten (krever innlogging).

Ambulansearbeideren kjørte ambulansen over i venstre felt og bremset kraftig under en utrykning. Som følge av dette kolliderte en semitrailer i ambulansen bakfra. En lege som satt bak i bilen ble alvorlig skadet i ulykken.

Flertallet i lagmannsretten mente at ambulansearbeideren ikke kunne klandres for ulykken.

Finner ikke ro

Det er en avmålt Karen Hertzberg Andersen som svarer telefonen fra Agderposten tirsdag ettermiddag. På spørsmål om hva hun tenker om frifinnelsen, svarer hun følgende:

– Jeg er selvfølgelig utrolig glad for å bli frikjent. Men samtidig synes jeg det er skremmende at det er så ulikt fra tingretten til lagmannsretten.

– Det gir meg ikke helt fred så lenge det ikke var en enstemmig dom. Det er ikke full fest her hjemme, for å si det sånn, legger Andersen til.