Hopp til hovedinnhold


260 søkere til bachelor paramedic ved Nord universitet

33 studenter fra hele landet kom inn på studiet som er nyoppstartet i Bodø. 

Nå har studentene hatt sin aller første samling i Bodø, skriver Nord universitet.

Tidligere: Nord universitet starter bachelor paramedic-utdanning, men utsetter oppstart i Namsos

Den 24. august markerte Nord universitet starten på bachelorutdannig i paramedic – den eneste nord for Oslo.

Bakgrunnen for at Nord universitet starter opp «Bachelor i prehospitalt arbeid, paramedic», er Helsedirektoratets rapport fra 2014 som konkluderer med at dagens fagbrev-utdanning i videregående opplæring ikke er nok for å dekke de økende utfordringene i prehospital akuttmedisin.

Les også: Stor søkning på Høgskolen i Oslo og Akershus sin bachelor i prehospitalt arbeid i 2016. Og like stor søkning i 2015. HiOA har tatt inn tre kull, og det første gikk ut i sommer.

Mer: Bacheloren i 2014 hadde nesten 600 søkere

– Ambulansepersonellet er de første som gir livreddende behandlingen til akutt syke mennesker eller på et skadested, sa rektor Bjørn Olsen, før han erklærte at studiet var formelt i gang.

Bachelorutdanningen i paramedic skal ta opp studenter hvert år, og alternere mellom Bodø og Trøndelag.

Interessen har vært enorm blant studentene for å komme inn, sier prodekan Tove Sagnes.

– Det var hele 260 søkere. Trettitre studenter ble tatt opp, etter blant annet å ha bestått en rekke fysiske tester, sier Sagnes.

Studentene Christer Havnø (33) fra Bjerkvik og Mari Kjerkreit (21) fra Stjørdal er begge svært spente og entusiastiske nå ved starten av studiet.

Christer forteller at han er fagarbeider og jobber på ambulansen i Bjerkvik. Nå var tiden inne for å skaffe seg et bedre kunnskapsgrunnlag for den jobben han gjør, og har drevet på med siden han gikk ut av videregående skole.

– Jeg har vært fagarbeider på ambulansen i Bjerkvik siden 2004.

Medstudent Mari sier hun er så ambisiøs at hun skal fullføre utdanning som sykepleier og samtidig ta bachelor i paramedic.

– Jeg har gått ett år på sykepleierutdanninga. Tenker det skal gå bra å fullføre den samtidig som jeg tar bachelor, deltid i paramedic, men travelt blir det ja, sier Mari.

Hun synes det er spennende å starte på det aller første kullet på den nye utdanninga ved Nord universitet.

Les mer om oppstarten hos Nord universitet