Aktuelt

Ansatte fra ambulansetjenesten, hjemmesykepleien, sykehjem, legesenter, AMK og medisinsk klinikk ved Nordlandssykehuset møttes i Saltdal for felles kursdag.

Prosjektet trygg akuttmedisin skal gi bedre samhandling i Nordland

Et nytt prosjekt kalt Trygg akuttmedisin har startet opplæring av helsepersonell i Lofoten, Vesterålen og Salten for å forbedre pasientbehandlingen ved tre tidskritiske tilstander: akutt hjerneslag, akutt hjerteinfarkt og sepsis.

Publisert

Målet er å sikre at pasientene får riktig behandling raskest mulig gjennom tydelige handlingsplaner og bedre kommunikasjon mellom ambulansetjenesten, legevakt, AMK-sentralen og sykehusene. Prosjektet innebærer utvikling av standardiserte pasientforløp som skal effektivisere behandlingsprosessen.

Den første kursdagen ble nylig arrangert i Saltdal, hvor 35–40 deltakere fra ulike deler av helsetjenesten, inkludert ambulansetjenesten og hjemmesykepleien, deltok for å trene på felles rutiner og kommunikasjonsflyt. 

Kommuneoverlege Kjell Skodvin understreker i en artikkel på nettsiden til Nordlandssykehuset viktigheten av simulering for å øve på samhandling i praksis—noe som er nødvendig for å redusere unødvendige forsinkelser og forbedre pasientbehandlingen.

Trygg akuttmedisin skal også bidra til å styrke samarbeidet mellom kommune- og spesialisthelsetjenesten, slik at hele behandlingskjeden kan arbeide mer effektivt sammen. Dette er spesielt viktig for å sikre en sømløs overgang mellom ulike nivåer av helsetjenester og for å forbedre pasientforløpene ved akutte tilstander.

Kursdagen i Saltdal var den første av flere som skal gjennomføres i Nordland utover høsten og vinteren.

Powered by Labrador CMS