EMS-mesterskap

NASJONALT MESTERSKAP: Fra EMS på Sørlandet.

Aldri har det vært så stor geografisk spredning på et nasjonalt mesterskap

I dag samles lag fra 11 helseforetak for å konkurrere om hvem som er best i ambulansefaget.

Publisert

EMS Norway kaller det Norges viktigste mesterskap når ambulansepersonell fra 11 helseforetak over hele landet samles for å konkurrere under ulike og svært krevende situasjoner.  Det nasjonale mesterskapet arrangeres i Stjørdal kommune. Helse-Midt HF er vertskap, og tilgjengeliggjør store ressurser for gjennomførelsen. EMS Trøndelag er den lokale arrangøren og har brukt det siste året på å planlegge mesterskapet.

For første gang er i år et lag fra Finnmark med på det nasjonale mesterskapet.

– Det er ekstra stor glede å få ønske velkommen til Finnmarkssykehuset HF, med laget som har reist helt fra Kjøllefjord, aller lengst nord i landet, sier Thomas Renngård som er leder for EMS Norway.

Han forteller at 71 prosent av deltagerne er kvinner.

–  Det er nok ikke representativt for kjønnsfordelingen i yrket, men kanskje det er tegn på større konkurranseinstinkt blant kvinnene, spør Renngård. 

Under mesterskapet vil ambulansepersonell konkurrere i ulike scenarioer og øvelser som tester deres ferdigheter, kunnskap og evne til samarbeid. Det er investert betydelige ressurser i å gjøre oppgavene så realistisk som mulig.

Konkurransen starter mandag 16. september klokken 17 og vil vare utover de sene kvelds- og nattetimer, samt hele tirsdag 17. september.

Følgende lag er med

    Helse Førde HF Helgelandssykehuset HFSt.Olavs hospital HFSørlandet sykehus HFHelse Nord-Trøndelag HF Helse Møre og Romsdal HFFinnmarkssykehuset HFSykehuset Telemark HFUniversitetssykehuset Nord-Norge HFOslo Universitetssykehus HFHelse Stavanger
Powered by Labrador CMS